Magus-hapu kaste – porgandi, paprika ja ananassiga
Magus-hapu kaste on väga populaarne ja toodete listis nii mõnelgi suurel toidutööstusel. Hea lihtne viis argiõhtul kiirelt ja maitsvalt mõni kana- või riisiroog valmistada. Kui aga poekraam väga ahvatlev ei tundu, siis ise kastme valmistamine on samuti lihtne. Tee suurem ports korraga valmis.
- 2 porgandit
- 2 punast paprikat
- 2 selleri vart
- 1 sibul
- 1 väiksem tšillipipra kaun
- 200 g tomatipastat
- 200 g purk ananassi
- 2 dl vett
- 0,5 dl sojakastet
- 0,3 dl valge veiniäädikat
- 6 sl suhkrut
- 1 tl maisitärklist
- õli
Esmalt puhasta köögiviljad, koori porgand ja lõika või riivi õhukesed viilud. Viiluta paprika, sibul, seller ja tšillipipar. Sega maisitärklis ananassimahlaga ja jäta ootele.
Kuumuta pannil õli, lisa esmalt tšilli, sibul ja porgand, kuumuta ca 5 minutit. Lisa juurde seller ja paprika, siis vesi ning kuumuta veel 5-6 minutit. Seejärel lisa ananass, tomatipasta, sojakaste, valgeveiniäädikas ning suhkur. Kuumuta kaane all kuni köögiviljad on peaaegu pehmed, siis sega juurde maisitärklis ja kuumuta veel mõned minutid. Steriliseeri purgid, tõsta segu purkidesse, kaaneta ja hoia jahedas.
Idee: Kui seljanka suppi otsast lõpuni ise valmistada ei viitsi, kasuta poe seljankapõhjasid ja lisa juurde purk magus-haput kastet. Väärt idee, proovi järele!
Samuti sobib see kaste ideaalselt pizzade valmistamiseks!