Ürdised vutimunad
Retsept, mis on väga pikka aega oodanud oma aega ja proovimist. Nüüd sai asi kätte võetud ja munad ära marineeritud.
Eriti mõnus on neid hommikusöögiks hammustada või soolakilu kõrvale pakkuda. Peolauale aga sobivad äraarvamismängu korraldamiseks.
- 3 karpi vutimune ehk 36 tükki
- 1 tl soola
- 1 tl suhkrut
- 20 tera musta pipart
- 5 tera vürtspipart
- pool teelusikas igat ürti: tüümiani, basiilikut, peterselli
- 2 loorberilehte
- 1 kaun punast tšillipipart
- 0,25 dl valgeveini äädikat
- 0,5 dl valget veini
- 1,5 dl vett
- 0,75dl oliivõli
Esmalt keeda vutimunad, ca 3-4 minutit. Samal ajal valmista marinaad.
Vala potti vesi, lase keema tõusta, lisa sool, suhkur, pipar, ürdid, viilutatud tšilli, õli ja vein. Lase keeda ca 10 min ja lisa valgeveini äädikas.
Ehmata mune külma veega, koori ja aseta purki. Kalla peale marinaad, sule õhukindlalt ja säilita jahedas.
Nipp: Tervest tšillipiprakaunast lõika õhukesed rattad, mõjuvad purgis valgete munade taustal väga efektselt.