Ürdised küüslaugud väikese tšilliga
Küüslauk peetakse väga heaks ravimtaimeks, ta on väga tugeva antibiootilise toimega, korrastab vererõhu, tugevdab südametööd, parandab üldist enesetunnet, aitab võidelda nohuga. Lisaks meditsiiniliselt headele omadustele on küüslauk kulinaarselt asendamatu. Sobib erinevate roogade maitsestamiseks ja iseseisvalt hoidistamiseks.
Ürdised tšilliga marineeritud küüslaugud on parajalt maitsekad, sobivad nii sama ampsata või salatitesse segada.
- 3 suuremat küüslaugupead
- 0,5 dl vett
- 0,5 dl õli + röstimiseks
- 0,25 dl valget veini
- 0,4 dl valgeveiniäädikat
- 2 loorberilehte
- 1/3 tl kuivatatud tüümiani
- 1/3 tl kuivatatud peterselli
- 1/3 tl kuivatatud basiilikut
- 1/3 tl kuivatatud rosmariini
- 1 tl soola
- 2 punast tšillipipra kauna
Puhasta küüslaugud, viiluta seemnetest ja sisust puhastatud tšilli. Kuumuta pann vähese õliga ja vala küüslaugud pannile. Rösti hästi kiirelt läbi. Keeda potis ülejäänud komponentidest marinaad ja vala küüslaugud juurde. Lase kergelt läbi kuumeneda, tõsta purkidesse ja sule õhukindlalt.
Nipp: Kui eelistad krõmpse küüslauke, siis jäta röstimise etapp vahele. Enne purgi avamist lase neil kindlasti nädala jagu marineeruda.